Toen ik een jaar geleden begon met ondernemen was alles nieuw voor me: een onderneming starten in het algemeen, maar ook uitzoeken waar ik andere ondernemers kon ontmoeten.

Ik ben verschillende netwerkbijeenkomsten langs gegaan, waarvan ik de één leuker vond dan de ander. Het viel me wel op dat het allemaal vrij stijf was en de nadruk enorm lag op je ‘praatje’ klaar hebben om te vertellen. Het voelde voor mij enorm onnatuurlijk en ik kwam dan ook niet altijd even goed uit mijn woorden.

Wanneer je me kent, weet je dat ik best van praten houd en niet verlegen ben, maar op dit soort momenten wanneer ik ‘mijn praatje’ even mocht delen klapte ik dicht. Alsof ik een presentatie moest geven waar ik mega zenuwachtig voor was.. geen fijn gevoel kan ik je zeggen. Ik dacht dat ik misschien (nog) niet commercieel genoeg was of dat ik me moest gaan aanpassen – doen alsof….. Maar ondertussen dacht ik ook: “dit moet toch anders kunnen?! Ik ben toch vast niet de enige die niet van deze manier van nieuwe mensen ontmoeten houdt?!”.

En daar werd het idee voor het Business Feest geboren.

Ik sprak er over met andere ondernemers die ik al kende en daar hoorde ik vooral heel veel herkenning. Velen gingen naar die netwerkbijeenkomsten toe, omdat er gewoonweg niets anders leuks was om naar toe te gaan. Tsja.. dan blijft er weinig keuze over. Of je gaat heen en neemt het voor lief, of je blijft thuis.

Het idee dat ik had voor het Business Feest was eigenlijk heel snel op papier gezet, maar daar bleef het in eerste instantie wel bij. Totdat ik wederom bij een netwerkbijeenkomst kwam, waarbij een wat oudere man die al jááááren ondernemer was mij ging vertellen hoe ik ‘hoorde’ te netwerken. Hij had er ervaring mee, dus wist heel goed hoe het moest… Ik zal je zijn verhaal besparen, maar uiteindelijk heeft deze man mij iets heel erg moois gebracht: hij was de doorslaggevende factor om toch echt dat Business Feest te gaan organiseren. Dus dank daarvoor!

Inmiddels is het eerste Business Feest een feit en het was erg geslaagd! Het programma bestond uit drie heel diverse spreeksters, waarvan er één ook zorgde voor beweging en heel veel gegiechel en gelach. Velen traden buiten hun comfortzone, maar allemaal uiteindelijk met een lach op hun gezicht. Dat was dus precies waar ik het voor gedaan had: in contact en verbinding komen met elkaar op een manier die uitdagend is, maar wel waarbij iedereen plezier heeft.

Ik geloof dat dit de manier is om oprecht elkaar te leren kennen en elkaar ook te kunnen en willen helpen. Als er een klik is, die ontstaat op natuurlijke wijze, komt de rest vanzelf. Daarom is er nu een tweede editie gepland. Op vrijdagavond 24 januari 2020 vindt het Business Feest plaats. Dit keer in Zwolle in stadscafé Blij en dan ook nog in de Blijzaal! (Alleen die naam al is toch om Blij van te worden? ?)

Een avond vol inspiratie, verbinding, fun & entertainment. Een zakelijk avondje uit, waarbij netwerken op een plezierige wijze centraal staat.

Het programma is dit keer ook weer super tof! Hoofdspreekster is dit keer Kim Munnecom (Law of Attraction Expert). Dieuwke komt voor de tweede keer een inspirerende Burlesque workshop geven en een show aan het einde van de avond en Hans Jansen gaat ons de hele avond de mooiste liedjes laten horen onder begeleiding van zijn piano. Ook zal hij vertellen over zijn ondernemersverhaal. Voor alle uitgebreide informatie over het programma wil ik je doorverwijzen naar mijn website, maar ik weet zeker: hier wil je bij zijn!

Ik ben in ieder geval weer enthousiast en ik vind het fantastisch om weer een avond te organiseren waar ik vrouwelijke ondernemers blij mee kan maken. Om zo het ondernemen én het netwerken tot een waar feest te kunnen maken!