De gedachte om te starten als ondernemer speelt al zo lang in mijn hoofd.. maar er waren altijd wel redenen om er niet aan te beginnen. “Allerlei testen die ik tot nu toe gedaan heb wijzen uit dat ik geen ondernemer ben” en “ondernemen zit niet in mijn familie, dus zou ik het ook wel niet kunnen…”

Ken je dat? Graag voor je zelf willen beginnen, maar allerlei redenen bedenken waarom dit geen goed idee is. En dan ook nog: Waarin?! Dat had ik dus ook!

Er waren altijd wel redenen te bedenken om niet aan ondernemen te beginnen, maar afgelopen maanden is er een switch om gegaan in mijn hoofd. Ik ben er volledig in gaan geloven: óók ik kan ondernemen! Ik heb er inmiddels zo veel vertrouwen in gekregen, dat ik me niet meer kan indenken dat ik ooit dacht dat ik dit niet zou kunnen…

Ik heb vanaf mijn afstuderen diverse banen gehad. Na een aantal wisselingen van functies kreeg ik vaak te horen: “je bent nog wel zoekende hè?” en “jij kunt ook nooit lang ergens blijven werken”. Ik vond dit erg vervelend als iemand dat tegen me zei, want ja.. waarom kon iedereen lang dezelfde baan hebben en ogenschijnlijk blij zijn met wat ze aan het doen waren, terwijl ik altijd na een jaar alweer de kriebels voelde om wat anders te gaan doen? Gelukkig heb ik wel altijd het sterke gevoel gehad dat ik er wel achter zou gaan komen wat voor mij het juiste pad zou zijn. Zo had ik op een gegeven moment door dat ik altijd een rode draad in mijn functies had. Zo ben ik o.a. inkoper, assistent accountmanager en functioneel beheerder geweest. Hierbij was ik altijd directe collega’s aan het ondersteunen. Met administratie, offertes uitwerken, klantcontact, inkopen doen, systemen laten werken, verbeteringen initiëren, uitwerken en uitrollen. En juist dit, het ondersteunen en meedenken, zorgde voor het plezier en de uitdaging in mijn werk.

Ik heb ook wel eens gekscherend geroepen dat anderen mij maar gewoon moesten inhuren voor dit soort werkzaamheden, niet wetende dat dit ook echt iets was wat je als ondernemer kon gaan doen. Totdat ik op Facebook een advertentie van Daniëlle Leuvering voorbij zag komen! Toen is het eigenlijk allemaal heel snel gegaan: ik ben gestart met haar cursus van de VA Business Academy en mijn idee was geboren. In eerste instantie wilde ik mezelf VA (virtual assistent) gaan noemen, maar naarmate de tijd vorderde vond ik dit niet passend en nu is het Online Business Partner geworden.

Ik vind het belangrijk dat het niet blijft bij alleen ondersteunende taken uitvoeren, maar juist het meedenken in de processen van de klant. Iemand die náást de ondernemer staat, in plaats van er onder, dus een echte partner. Eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking zijn voor mij echt de sleutelwoorden en daarbij hoop ik als een echte fee (Business Fay) dromen te kunnen laten uitkomen.

Voor nu heb ik in elk geval mijn eigen dromen uit kunnen laten komen. En ik hoop dat dat daar nog vele dromen bij zullen gaan komen.

Wil jij ook jouw business droom uit laten komen, maar kan je hier wel wat hulp en ideeën bij gebruiken? Ik vertel je graag over mijn ervaringen, mijn weg buiten de gebaande paden naar het ondernemerschap, hoe ik mijn hart heb leren volgen en hoe jij ook je droom kunt verwezenlijken. Ik inspireer je graag en ben altijd in voor een kop koffie…